I natt fick jag sova 4 timmar 🙂 Det är mycket som rör sig i huvudet. Hur ska detta gå?, kommer jag få bestående men?, Kommer man kunna få bort cancern? mm.

I dag har det varit fullt upp. I morse kl 8 fick jag åka ner till tandröntgen för att röntga hela munnen. Man får ju inte ha några sår eller infektioner i munen när man börjar med strålbehandlingen. Det visade sig att jag hade hål i en visdomstand. De lagar inte den utan drar ut tanden. Något man vill göra så fort som möjligt så att såret ska hinna läka innan strålbehandlingen börjar.

10:40 så kom överläkaren som vi skulle ha möte med idag. Tobias följde med mig och Anneli på mötet. Vi skulle ju ta upp om vi hade några frågor så skulle han förska svara så gott han kunde på dem.

Vad kommer tumören från? – Antagligen ett virus, pappilionvirus. Kan även bero på andra faktorer

Hur många dagar i veckan blirvdet cellgiftsbehandling? – Antagligen 1 gång i veckan i ca 3-4 veckor. När det gäller biverkningar så blir de värre efter 3e eller 4e cellgiftsbehandlingen.

Är den ärftlig den här cancern? -Nej det är den inte.

Efter mötet med läkaren så gick vi till dagrummet för att prata om infon som vi fått. Vi han knappt sitta 10 min så komdietisten och ville prata med mig. Jag har ju svårt att äta på grund av att jag inte får luft medans jag tuggar. Jag ska i alla fall få med mig näringsdrycker när jag blir utskriven.

13:00 så bar det iväg ner till tandläkaren för att kolla tänderna. Det var snabbt avklarat. När jag kom upp på avdelningen igen så fick jag order om att hoppa in i duschen. Kl 14:00 skulle jag vara på operation och operera in en port som man ska ge cellgifterna i.

Åkte ner till operation i tron att jag ska sövas då jag fått vara fastande sen 8 på morgonen. När jag ska lägga mig på operationsbådet så säger de att man ska lägga en lokalbedövning!!! Va fan!!! Tänk om den inte tar riktigt eller släpper…

Ja, hela operationen gick bra och jag fick åka upp på avdelningen igen. Då åt jag äntligen lunch och strax efter middag 🙂

Hann äta klart så fick jag besök. Skönt när man får besök för det bryter av allt. Nog för man pratar om det som hänt men det blir lite mer vardag… Det är skönt för då kan man sluta tänka på det här med sjukdommen för en liten stund.

Nu ligger jag i salen igen och det börjar att värka efter ingreppet. Bedövningen släpper så då kommer värken. Tyvärr så börjar huvudvärken också komma smygande. Började känna den redan på operationsbordet och misstänker att det beror på att jag låg med fötterna högre än huvudet, att blodet åkte till huvudet och skappade tryck på hjärnan från tumören.

Nu ska jag ta min kvällsmedicin och hoppas på att jag får sova något.

God natt ❤