Ligger i salen på avd 13, onkologen i Sundsvall. Får mitt dropp som jag behöver då jag har svårt att äta. Som tur är så har jag permision under dagarna. Tycker att jag bara skriver en massa tråkigheter, allt som går dåligt så därför tänkte jag försöka skriva lite possitiva saker.

Sista tiden har det faktiskt varit en del bra saker som hänt mig/oss. I veckan så gjorde jag ett ultraljud på halsen för en av läkarna tyckte sig känna något där. Inte en knöl men något… Därför beställdes ett ultraljud för att kunna utesluta att det var en tumör. Röntgen sköterskan såg inget som såg misstänksamt ut och i går så ringde läkaren och bekräftade att det inte var något. Det känndes skönt! Vi har haft vår beskärda del nu tycker jag av negativitet.

Sen så har ju tumören minskat så pass att man kunnat minska strålningsytan, mer koncentrerat på soecifikt område. Det känns som om mina odds att klara synen på båda mina ögon har ökat oerhört mycket. Visst har jag märkt sämre syn på vänster öga men inte alls så mycket som jag förväntade mig. Från början var det prat om att jag skulle kunna förlora synen, till och med ögat. Så jag har hela tiden varit inställd på att förlora ögat. Så det känns enormt skönt att veta att det går riktigt bra och att alla framsteg är en vinst för oss.

Nu har jag inte så många strålningar kvar. Den 9e november så är det över vad jag vet nu. Sen dröjer det ca 6 veckor innan man gör en ny CT och MR för att se hur behandlingen har gått. Vad som händer sen vet vi inte. Har svårt att tro att den minskat så pass att man kan operera bort resterande av tumören. Det är frågor jag får ta med mig på måndag när jag träffa läkaren igen. Till veckan så kommer Anneli och Alex att komma upp till Umeå. Känns skönt att de är med och hoppas att Alex kan ta till sig allt och att han förstår att det går åt rätt håll i vår kamp mot min cancer. Att detta inte är något som kommer ta dö på mig utan vi kommer gå segrande ur den här jäkla sjukdommen.

Nu ska jag se om jag kan få lite mer sömn. Klockan är redan 03.40… så God natt och sov gott.